Wet- en regelgeving · Contractenrecht

Product binnen een jaar kapot? De verkoper moet bewijzen

In werking sinds 1 januari 2022

Gaat een product binnen een jaar na aankoop kapot, dan gaat de wet ervan uit dat het gebrek er al was bij de levering. De verkoper moet dan bewijzen dat dit niet zo is. Vroeger gold dit maar zes maanden.

Wat betekent dit voor u?
  • Consument? Wijs de winkel op dit 'bewijsvermoeden' als hij zegt dat u het zelf kapot heeft gemaakt.
  • Ondernemer? Houd rekening met meer klachten in het eerste jaar en zorg dat uw garantievoorwaarden kloppen.

Bron: Art. 7:18 lid 2 BW

Deze berichten geven algemene informatie in begrijpelijke taal en zijn geen juridisch advies. Iedere situatie is anders: neem bij twijfel contact met ons op.

Alle nieuwsberichten · Meer over contractenrecht

Nieuws

Meer over contractenrecht

Hulp nodig bij uw situatie?

Leg uw vraag voor. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

Leg uw vraag voor