Wet- en regelgeving · Contractenrecht

Geen incassokosten zonder 14-dagenbrief

In werking sinds 1 juli 2012 (vaak over het hoofd gezien)

Een bedrijf mag bij een consument pas incassokosten rekenen na een aanmaning waarin de consument nog 14 dagen krijgt om te betalen. Ook de hoogte van de kosten is wettelijk begrensd: 15% over de eerste € 2.500, met een minimum van € 40.

Wat betekent dit voor u?
  • Krijgt u incassokosten zonder correcte 14-dagenbrief? Dan hoeft u die kosten mogelijk niet te betalen.
  • Ondernemer? Gebruik een juiste aanmaning, anders blijft u zelf met de kosten zitten.

Bron: Art. 6:96 BW en Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten

Deze berichten geven algemene informatie in begrijpelijke taal en zijn geen juridisch advies. Iedere situatie is anders: neem bij twijfel contact met ons op.

Alle nieuwsberichten · Meer over contractenrecht

Nieuws

Meer over contractenrecht

Hulp nodig bij uw situatie?

Leg uw vraag voor. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

Leg uw vraag voor