Wet- en regelgeving · Vastgoedrecht

Woning verkocht? Uw huurcontract blijft gewoon gelden

Vaste regel uit het Burgerlijk Wetboek

Voor huurders

Verkoopt uw verhuurder de woning, dan neemt de nieuwe eigenaar uw huurcontract automatisch over, met dezelfde huurprijs en voorwaarden. In de wet heet dat 'koop breekt geen huur'.

Wat betekent dit voor u?
  • Teken geen nieuw contract met slechtere voorwaarden alleen omdat de eigenaar is gewisseld.
  • Vraag de nieuwe eigenaar schriftelijk waar u voortaan de huur moet betalen.

Bron: Art. 7:226 BW

Deze berichten geven algemene informatie in begrijpelijke taal en zijn geen juridisch advies. Iedere situatie is anders: neem bij twijfel contact met ons op.

Alle nieuwsberichten · Meer over vastgoedrecht

Nieuws

Meer over vastgoedrecht

Hulp nodig bij uw situatie?

Leg uw vraag voor. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

Leg uw vraag voor