Wet- en regelgeving · Arbeidsrecht

Tijdelijk contract? De werkgever moet op tijd laten weten of u mag blijven

In werking sinds 1 januari 2015

Heeft u een tijdelijk contract van zes maanden of langer? Dan moet uw werkgever u uiterlijk één maand voor het einde schriftelijk laten weten of het contract wordt verlengd, en zo ja, onder welke voorwaarden. Vergeet de werkgever dat of is hij te laat, dan heeft u recht op een vergoeding van maximaal één maandsalaris.

Wat betekent dit voor u?
  • Werknemer: geen of een te late aanzegging? Vraag de vergoeding binnen drie maanden na het einde van uw contract op.
  • Werkgever: zet de aanzegdatum in uw agenda en stuur de aanzegging aantoonbaar.

Bron: Art. 7:668 BW

Deze berichten geven algemene informatie in begrijpelijke taal en zijn geen juridisch advies. Iedere situatie is anders: neem bij twijfel contact met ons op.

Alle nieuwsberichten · Meer over arbeidsrecht

Nieuws

Meer over arbeidsrecht

Hulp nodig bij uw situatie?

Leg uw vraag voor. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

Leg uw vraag voor