Wet- en regelgeving · Arbeidsrecht

Oproepkracht? Na een jaar moet uw werkgever u vaste uren aanbieden

In werking sinds 1 januari 2020

Werkt u al twaalf maanden als oproepkracht? Dan moet uw werkgever u binnen een maand een vast aantal uren aanbieden. Dat aanbod moet minstens gelijk zijn aan het gemiddelde aantal uren dat u het afgelopen jaar werkte. Doet de werkgever dat niet, dan kunt u loon vorderen over die uren, ook als u ze niet heeft gewerkt.

Wat betekent dit voor u?
  • Werknemer: houd uw gewerkte uren bij en vraag na een jaar om het aanbod als het uitblijft.
  • Werkgever: zet de datum in uw agenda. Een vergeten aanbod kan u loon kosten voor uren die niet zijn gewerkt.

Bron: Art. 7:628a BW

Deze berichten geven algemene informatie in begrijpelijke taal en zijn geen juridisch advies. Iedere situatie is anders: neem bij twijfel contact met ons op.

Alle nieuwsberichten · Meer over arbeidsrecht

Nieuws

Meer over arbeidsrecht

Hulp nodig bij uw situatie?

Leg uw vraag voor. Wij reageren meestal binnen één werkdag.

Leg uw vraag voor